Хотелиери от Банско подкрепят изграждането на втори кабинков лифт

Концесионерите откриват сезона с нов и по-бърз седалков лифт

12.12.2015 | 17:29 Редактор: Мариета Иванова
Хотелиери от Банско подкрепят изграждането на втори кабинков лифт

Хотелиери от Банско подкрепят изграждането на втори кабинков лифт. Това  установи екип на Bulgaria ON AIR в деня на старата на новия зимен сезон.  

„Категорично подкрепяме, че е необходимо изграждането на втора кабинкова лифтова станция и даваме един много простичък пример- ние каним гости, харчим пари, средства- всичко. Ние трябва да вървим успоредно с развитието на туризма и на продукта, който правим“, коментира Малин Бистрин, хотелиер.

От фирмата концесионер на ски пистите коментират, че различното тази година е новият седалков лифт, с който ще се стига по-бързо до пистите.    

„Открива се сезонът с един чисто нов 6 седалков лифт, изключително модерен и сигурен“, коментира  Иван Обрейков от компанията-концесионер. - „Фирмата собственик ни го предостави за ползване, както и предишният стар лифт“.

За откриването на зимния сезон в Банско пристигнаха легендарните ски състезатели Петър Попангелов, Марк Жирардели, двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер. Любителите на зимните спортове си пожелаха повече сняг тази зима.

Вижте и видео репортажа.