fallback

So Independent продължава в София от 22 октомври

Кинофестивалът ще покаже 24 нови продукции

12.10.2015 | 14:54

След Ню Йорк кинофестивалът So Independent продължава в нашата столицата от 22 октомври до 1 ноември 2015. В София ще се завъртят 24 филма, снимани в последните 2г. - документални и игрални.

Единайсетото издание на първия ежегоден кинофестивал за българско кино зад граница се проведе в Ню Йорк под патронажа на президента Росен Плевнелиев и с подкрепата на Столична община и Министерство на външните работи. В София Фестивалът ще се проведе в партньорство с Националния дворец на културата, а откриването ще бъде на 22 октомври с прожекция на филма “MISTRESS AMERICA” в кино „Люмиер“.

В София фестивалът ще се проведе за шести път-22 октомври до 1 ноември 2015.

В рамките на фестивала ще бъдат показани три филма със знакови българо-американски съвместни продукции, като специални гости ще бъдат и представители на екипите, създали тези творби. Това ще бъдат специалните гости на SОfia Independent, които ще изнесат лекции  пред млади кинематографисти и студенти в рамките на SО Academy със специалната подкрепа на НДК.

По повод възобновяването на дипломатически отношения между САЩ и Куба, за пръв път ще бъдат показани заглавия от съвременното кубинско кино, представени от специалиста по латиноамериканско кино от Ню Йорк, проф. Джери Карлсон.

Тази година за първи път ще бъде връчена наградата „Независим дух на София“ в категориите „Най-добър документален“ и „Най-добър игрален филм“, като победителите ще бъдат определени от публиката.

 

 

fallback
fallback