Хайек, Полтроу искат справедливо заплащане на жените в Холивуд

Събитие на Variety, озаглавено „Силата на жените/The Power of Women“

10.10.2015 | 10:00
Хайек, Полтроу искат справедливо заплащане на жените в Холивуд

Равноправието между половете стана основна тема на прием на списание Variety в петък вечерта, 8 октомври 2015.

„Жените са по-единни от всякога, сега е по-очевидно отпреди и хората започват да подкрепят идеята. Ние сме много голяма икономическа сила и като посетители в кината“, каза актрисата Зелма Хайек пред Ройтерс.

Равноправното заплащане е въпрос, повдигат много пъти в последната година. Все повече актриси искат същите заплати, каквито получават техните партньори-мъже и Хайек казва, че проблемът се простира извън Холивуд.

„Това е проблем във всяка индустрия“, каза тя. „Ако имате едни и същи възможности и вършите една и съща работа, престъпление е да не получавате едни и същи заплати“, добави Хайек.

Още по темата

Гуинет Полтроу, чиито доходи от 9 млн долара я поставят на 12-то място в класацията на Forbes на най-високоплатените актриси, каза пред Ройтерс, че жените в Холивуд са критикувани за това, че говорят за заплатите.

„Считат ни за неблагодарни, затова е чудесно, че жените казват, че ще говорят за това. Не е честно“,  каза Полтроу.

Запитана дали вижда времето, когато заплатите на актьорите и актрисите ще се изравнят, тя каза: „Така мисля. Като гледам дъщеря си и нейните връстници, като гледам жените, родени през новото хилядолетие, мисля, че всичко това ще се промени“.