Mustang GT Convertible модел 2015

Коментар на Хана Елиът от Bloomberg Pursuits

10.08.2015 | 17:53 Редактор: Георги Стоянов
Mustang GT Convertible модел 2015

Ford  Mustang GT Convertible модел 2015 е кола с изключително самочувствие.  И има пълно основание за това.

Mоделът по случай 50-тата годишнина на легендарния автомобил има 5 литров 8 цилиндров V-образен двигател с 435 конски сили и може да достигне 100 километра в час за 4,7 секунди.

Колата има благороден мускулест профил с непогрешимата дълга и мощна предница.

18 инчовите джанти изглеждат секси също, загатвайки, че Mustang може да се справи с всеки стар Dodge или Chevy в съседната лента.

Освен това колата е кабриолет. Какво има да не харесваме тук? Все пак има няколко неща. Нека започнем с интериора.

Това се оказаха едни от най-неудобните седалки, на които съм сядала. Облегалката за глава също се оказа неудобна и определено липсва анатомична облегалка за гърба.

Седалките изглеждат евтини, както и обшивката на волана. Лостът на 6-степенната автоматична скоростна кутия е тромав за превключване, като същевременно доста лесно може да пропуснете предавка.

Определено не си струва тези 1200 долара, които трябва да платите за автоматична скоростна кутия.

Също така имах проблем и с умаления размер на страничните огледала. Те са твърде малки.

Видимостта отзад трябва доста да се подобри. Разбира се, видимостта се подобрява експоненциално в момента, когато свалите този черен гюрук.

Тази кола е направена да се кара като кабриолет. След като покривът е свален, автоматичните предни фарове, фаровете за мъгла, двойният ауспух и спортният спойлер наистина се открояват.

Натиснете газта и Mustang GT ще се втурне напред със страстта на ездач. Чувството е страхотно.

Просто се надявах и усещането за цената да е подобно. Базовият модел на цена от 42 хиляди долара изглежда малко солен на фона на останалите автомобили в същия ценови рейндж.

Когато  Mustang се появява за първи път през 1964, той беше финансово достъпен дори за хора с заплата на секретарка.

И това директно доведе до голямата му популярност. Това беше цялата идея. Тази кола обаче, която без съмнение е секси на външен вид и повече от способна на пътя, няма точно същия дух.