Как емигрантите в Кале изграждат икономика от нулата

Bloomberg с репортаж от лагера в Кале, където емигрантите разполагат с църкви, магазини, ресторанти, барове и дори нощен клуб

03.08.2015 | 10:21 Редактор:
Как емигрантите в Кале изграждат икономика от нулата
Как емигрантите в Кале изграждат икономика от нулата

Животът в „Джунглата“. Лагерът в Кале, където емигрантите са изградили икономика от нулата.

Зимако, жител на лагера Кале: Това е джамията, това е църквата, магазин, ресторант, магазин, ресторант. Това е още един ресторант. Това е нощен клуб.

Всеки ден хората се опитват да правят нещо ново, да правят братята си щастливи, да се чувстват добре, да се чувстват като в родината си. Онова там е ресторант и бар. Първият ресторант и бар - най-големият в „Джунглата“.

Том Макензи, Bloomberg: Каква храна можете да си купите тук?

Още по темата

Зимако, жител на лагера Кале: Пържени яйца, ориз, яхния, спагети, картофи, и най-вече бира. Хората идват да играят на карти, да пият. Ако искате да ядете нещо, можете да ги помолите да ви го приготвят. Трябва само да им платите. Това е нашата дискотека, имаме колони, наргиле, маса, бира, наргилета, хората могат да танцуват, имаме диско-светлини.

Това е Сирия, Афганистан, Иран. Тук няма училище. Само магазини и ресторанти. Това е болницата.

Правим нещо различно. Време е да отворя църквата. Идват да се молят, да поискат една-две услуги от Бог. Ако имат нужда от нещо, молят Бог, вярват и се молят много, за да го получат.