fallback

Звездите на социалните медии в Саудитска Арабия

Bloomberg разговаря с президента на саудитската онлайн телевизия U-Turn

31.07.2015 | 10:31 Автор: Виктория Крумова

Касуара АлХатиб , президент U-Turn Media: U-Turn е развлекателна онлайн телевизия. Стартирахме в средата на 2010. Идеята беше да създадем съдържание от младежите за младежите, нещата, за които говорят саудитците на улицата, нещата, които им се случват, написаното във вестниците, но не може да се каже по националната телевизия. Можете да видите предаване за жени, в което се говори за теми, свързани с жените. В един от епизодите, например, тя казва, че най-важният мъж в живота на една саудитска жена е шофьорът.

Саудитска Арабия е най-големият потребител на YouTube на глава от населението в света.

След САЩ тя е вторият най-голям потребител изобщо.

65% от всички гледания в YouTube са от мобилни телефони.

Касуара АлХатиб , президент U-Turn Media: Засега имаме 1.6 милиарда гледания, откакто започнахме. Имаме около 30 милиона  последователи, които са абонати на различни социални медии и платформи. Средно на месец имаме около 80 милиона гледания. Имаме 45 предавания.

Още по темата

Друга организация е C3 към Telfaz11, която доби международна слава с пародията на Боб Марли в подкрепа на жените шофьори, с повече от 13 милиона гледания в YouTube.

А цензурата?

Касуара АлХатиб , президент U-Turn Media: Откакто започнахме се опитваме да бъдем балансирани, осъзнаваме мястото си в тази част на света, осъзнаваме какво се случва около нас и знаем какво можем и какво не можем да кажем. Това не означава, че го правим безобидно, винаги достигаме границата, опитваме се да вървим малко по ръба, но не прекалено, за да нямаме проблеми. За съжаление повечето рекламодатели все още са убедени, че телевизията работи, някои все още са скептични, но всеки ден някой нов човек идва при нас. С всеки изминал ден имаме все повече хора, които са убедени, защото YouTube е по-прозрачен – имате броят  на харесванията, броя на гледанията. Телевизията се гледа веднъж и край.  

 

fallback
fallback