Другият Обама

Интервю с Малик Абонго Обама, полу-брат на Барак Обама за телевизия Bloomberg от Когело, Кения

24.07.2015 | 16:47 Редактор: Георги Стоянов
Другият Обама

Малик Абонго Обама: Докато бяхме деца, моят баща говори с нас и ни каза, че брат ни е в Съединените щати  и че се казва Барак Обама.

И той беше много горд с него. Той ни каза, че е много умен и че винаги получава шестици в училище. Той лично ми каза да не губя връзка с него, да направя така, че да го върна у дома.

Още по темата

Първоначално, когато дойде, беше, точно все едно някой е бил изгубен и се е върнал в къщи и всички приехме един друг без всякакви условности.

Малик е 3 години по-голям от Барак. Те се срещат за първи път през 1985 в Чикаго.

Малик Абонго Обама: Бях му кум на сватбата. Завързах вратовръзката му, проверих дали костюмът му е ок. Толкова близки бяхме.

Това ще е първото посещение на Обама в Кения, от както е президент. За последен път Обама е бил в Кения през 2006.

Малик Абонго Обама: От както е президент  не съм имал директен достъп до него. Наистина не познава Малия и Саша. Не ги познавам. И те не познават децата ми също.

За мен той беше много специален човек. И понякога ми се къса сърцето, защото брат ми е много скромен. Той беше много чувствителен, широко скроен и с широко сърце.

Официално не се предвижда президентът да посети Когело при своето посещение.

Малик Абонго Обама: Това което искам е просто да седнем, да изядем по един сладолед с ванилия и просто да имаме една хубава вечеря, един хубав разговор.

Просто да поседим и да се насладим на вечерта и на бриза. Това бих искал, да вечеряме заедно. Това е всичко.