Предложение за един милион долара

Bloomberg разговаря със собственика на компания за бижута Zolotas

15.07.2015 | 12:45 Редактор: Виктория Крумова
Предложение за един милион долара

Джордж Папалексис, президент Zolotas: Надявам се, че това ще бъде първият и последен път в кариерата ми, когато ще трябва да отхвърля подобно предложение. Казвам се Джордж Папалексис и съм президент и собственик на бижута Zolotas.

През последните 5 години бизнесът беше много труден за компанията ни, както и за по-голямата част от гръцкото общество. Бизнесът ни падна с 40%. Парадоксът на ситуацията, в която се намираме, е, че през последната седмица се повиши с 30% . Заради контрола на капитала се опитваме да инвестираме в стоки, които да задържат и да имат ценни активи в ръцете си.

Още по темата

Едни от любимите ми бижута са вдъхновени от елинския период. Това произведение струва $15 000. В момента виждате златаря Ставрос, който изработва колие. Това е техника, която използваме, за да получим гладка изработка.

Миналата сряда ни се обади клиент, който искаше да инвестира и да купи злато и бижута, както и такива с диаманти, на стойност 1 милион долара. Замислих се как е възможно и започнах да преценявам риска. Рискът беше прекалено голям – можем да загубим 30 до 40% от инвестицията – за нас би било много трудно, ако изпаднем в подобна ситуация. За съжаление трябваше да отхвърлим предложението.