Последните гръцки памукови каубои

Bloomberg разговаря с гръцки производител на памук за успеха на фабриката по време на криза

14.07.2015 | 12:22 Редактор: Виктория Крумова
Последните гръцки памукови каубои

Апостолос Донтас, президент Selected Textiles: Аз съм индустриалец и вярвам в производството. Selected Textiles беше една от водещите компании в текстилния бизнес в Гърция и една от малкото, които продължават да бъдат активни в Европа. Произвеждаме повече памук отколкото този в цяла Франция в момента. Това са памуковите полета, които снабдяват тази фабрика.

Още по темата

През 2000 година във фабриката работеха около 800 служители. В момента работим с около 300 души. Все още се борим и чувстваме, че бъдещето ще бъде по-добро за нас.

Георгиос Дросос, фермер: Всички ще цъфнат и след това памук. Баща ми започна да се занимава с памук през 1971 г. Преди 3-4 години можехме да взимаме кредити. Сега, заради кризата, никой не иска да ви продаде оборудване, ако не платите предварително. Не получавате нищо.

Апостолос Донтас, президент Selected Textiles: С някои от клиентите ни работим от повече от 40 години. Имали сме трудни моменти и преди, но сме оставали заедно. Сега имаме проблеми и те искат да останат с нас. Кризата е втората ми природа. Трябва да се борим и да чакаме.