fallback

Данъчна буря заплашва гръцките корабособственици

Bloomberg разговаря с Джордж Верникос, президент на Vernicos Yachts

09.07.2015 | 14:49 Автор: Виктория Крумова

Джордж Верникос, президент, Vernicos Yachts: Компанията ми съществува от 40 години, въпреки че семейството ми се занимава с кораби от 150 години. В същото време представляваме Beneteau. Днес те са най-големият производител на яхти в света. Така че имаме много яхти.

Гръцките корабособственици контролират товарни съдове на стойност 106 милиарда долара. Повече от всяка друга страна.

Джордж Верникос, президент, Vernicos Yachts: Най-важното нещо е нашето ноу хау. Гръцките корабни фамилии имат сериозни традиции в бранша. Знаем как се прави този бизнес. Това е най-голямото предимство.

Гръцките корабособственици не плащат данъци за международни приходи.

Джордж Верникос, президент, Vernicos Yachts: Германците имат много по-добра данъчна система, която е по-благоприятна за собствениците. Надявам се, че един ден в цяла Европа ще имаме обща политика относно данъците и заплатите. Но това е бавен процес.

Правителството на Сириза опита да вземе още данъци. Корабособствениците заплашват, че ще преместят бизнеса си.

Джордж Верникос, президент, Vernicos Yachts: Много сме притеснени и ще се опитам да помогна с каквото мога. Вярвам, че хората, които се занимават с морето и корабоплаването, имат различен поглед върху живота. По-спокойни са, по-приключенски настроени, гледат на живота по различен начин.

 

fallback
fallback