Частен остров близо до Венеция се превръща в хотел

Marriott открива първия петзвезден хотел в Европа

01.07.2015 | 15:18 Редактор: Виктория Крумова
Частен остров близо до Венеция се превръща в хотел

Мици Гаскинс, вицепрезидент, Marriott International: Самият остров е с територия от 160 декара. Имаме 250 стаи и апартаменти за гости в пет различни хотела. Красиво е. Времето е на наша страна днес. Намираме се на един от островите в лагуната от другата страна на Венеция. Островът се нарича Исла де ла Роза. Известна е със своя микроклимат – има топъл въздух, за който се твърди, че е много здравословен.

Според мен едно от най-уникалните и трудни неща, свързани с курорта, е, че се намира на частен остров, така че всичко, което се носи на острова или излиза от него, трябва да бъде превозено с лодка. Това е уникално предизвикателство. Всеки ден колегите ни идват на работа с лодка всеки ден. Така превозваме всичко – от храната, която се доставя, до боклука, който се извозва.

През XX век на острова е имало болница, където хората се лекували от белодробни заболявания, за да могат да дишат възстановителния въздух. Сега същият този въздух дава прекрасна възможност за отглеждане на рози, откъдето идва и името на острова – Исла де ла Роза.

Още по темата

Цените на стандартните стаи започват от 365 евро на вечер и стигат до 12000 евро на вечер за президентския апартамент във вилата.

Наблюдаваме ръст на всички нива – при най-скъпите имаме много добро развитие през последните години и тази година се очаква да се случи същото. Постоянно следим промените в бранша като airbnb, които предлагат различен тип преживяване, което гостите харесват. Мисля, че най-голямата разлика е, че нашите хотели предлагат обслужване. Персоналът се грижи за гостите ни и гарантира прекрасния им престой.