Бракът и някои скрити разходи

Bloomberg представя три скрити разхода, с които е възможно да се сблъскат женените двойки

30.06.2015 | 10:36 Редактор: Виктория Крумова
Бракът и някои скрити разходи

Току що Върховният съд на САЩ узакони брака между всички хомосексуални двойки. Бракът е солиден финансов вариант за всички от трудови осигуровки, социални помощи, имотни данъци и отстъпки при застраховки. Въпреки това бракът крие и скрити разходи. Помислете за тези три неща:

Номер едно: данък общ доход. За двойка, в която и двамата партньори са добре платени, е възможно данъчният удар да възлиза на десетки хиляди долари. Ето един краен пример – да кажем, че вие и партньорът ви получавате по $300 000 годишно. Това означава, че всеки от вас плаща максималната данъчна ставка от 33%, но ако се ожените, обединените ви $600 000 подлежат на пределна данъчна ставка от 39.6%. Това може да ви струва повече от $20 000 на година.

Номер две: индивидуален пенсионен план. За двойки, които печелят над $193 000 годишно, може би печелите прекалено много, за да сте подходящи за пенсионни планове. Тези планове предпазват от това богатите хора да се възползват от данъчните облекчения при пенсионните планове.

Номер три: студентски заеми. Възможно е бракът да направи по-трудно одобряването на финансова помощ за колеж или университет. Например, програмата на правителството за изплащане, базирано на доходите, ограничава изплащането на студентския ви заем до процент от доходите ви. Ако изкарвате $40 000 на година и имате заем от $100 000, вноските ви биха могли да бъдат $280 на месец. Но ако се ожените за някой, който също печели 40 хиляди на година, вноските ви могат да скочат до повече от $700 месечно. Ако съпругът или съпругата ви печелят повече от това, може и да не бъдете одобрени за програмата.

Разбира се, нито един от тези скрити разходи не надвишава радостта и ползите от това да се свържете завинаги с любимия си. Все пак любовта няма цена.