fallback

Още една алтернатива на хотелите

Bloomberg с репортаж за съвместно потребление, което намира алтернатива на скъпите хотели

29.06.2015 | 17:12 Автор: Виктория Крумова

Керълайн Хайд, Bloomberg: Това е новият начин, по който пътуваме. Напускаме популярните хотели и се настаняваме в индивидуални домове в рамките на съвместното потребление – като тази къща в Централен Лондон, управлявана от Onefinestay. А сега разтревоженият хотелски бизнес също иска да се намеси – с Том Сингър, бившият финансов директор на най-голямата хотелска група в света, които се присъединява към лондонския стартъп.

Грег Марш, президент, Onefinestay: Първо ви игнорират, после ви се смеят, борят се с вас и накрая се присъединяват към вас. Чувствам, че това е пътят, който изминахме.

Керълайн Хайд, Bloomberg: Не само, че Onefinestay са привлекли директор от InterContinental, но също така са получили милиони от инвеститори, включително Hayat Group.  

Грег Марш, президент, Onefinestay: Всеки път, когато отворим в нов град, това означава, че сме се разраснали, че сме привлекли повече хора в платформата и компанията продължава да се развива. Когато погледнем по-широко на пазара, се убеждаваме, че е дошло времето за подобна идея.

Керълайн Хайд, Bloomberg: Стартъпите в съвместното потребление позволяват на туристите да отсядат на прекрасни места в центъра на града, често за малка част от цената на хотел. Какво изобщо може да забави разрастването им? Наредбите. Бизнесът се бори за оцеляване.

Градове като Ню Йорк, Сан Франциско, Барселона търсят правила за подобно наемане и се тревожат за объркване на имотния пазар. Вече е имало глоби и забрани. Onefinestay казва, че искат да бъдат добрите.

Какво мислите за конкуренти като airbnb, които вероятно не спазват същите правила?

Грег Марш, президент, Onefinestay: Мисля, че на всеки пазар винаги ще има широка гама от подходи за различните компании по отношение на наредбите. Винаги ще има фирми, които ще пренебрегват правилата. Понякога това се отплаща, понякога – не. Стратегията е с висок риск. Мисля, че ако сте уверен, че това, което правите, в крайна сметка е в интерес на обществото, трябва да продължите.

Керълайн Хайд, Bloomberg: С финансиране от 80 милиона и ново ръководство, объркването за хотелите вероятно ще продължи.

 

fallback
fallback