Брет Портър, директор, Пивоварство и иновации, Goose Island: Тъмна бира Bourbon County е великолепна бира, която отлежава в бъчви за бърбън в продължение на 10 или 11 месеца. Когато пиете бирата, усещането е като че ли пиете бърбън. В нея има вкусове, които не са типични за бирата. Хората не могат да й се наситят.
Майк Сийгъл, мениджър, Пивоварство и иновации, Goose Island: Тъмната бира Bourbon County се ражда в пивоварната като всички останали бири. Това е много сериозна бира, което означава, че използваме много малц. Варим бирата 3 до 4 часа – така се получава бира с високо съдържание на алкохол. Оттам тя отива в избата и ферментира в продължение на няколко седмици преди да бъде изпратена в склада с бъчвите. Искаме бирата да престои в бъчвите поне 8 месеца. Разбира се, времето в Чикаго ще я изстуди през зимата и ще я стопли през лятото. Това, което се случва с промяната на температурата, е, че има много леко движение на дървото, което позволява на бирата много нежно да влиза и излиза през порите на дървото и да извлече дълбоките характеристики на бърбъна от бъчвата.