Как се прави легендарната бира Bourbon County

Bloomberg с репортаж от пивоварната Goose Island и разкрива тайните на тъмната бира Bourbon County

29.06.2015 | 15:16 Редактор: Виктория Крумова
Как се прави легендарната бира Bourbon County

Брет Портър, директор, Пивоварство и иновации, Goose Island: Тъмна бира Bourbon County е великолепна бира, която отлежава в бъчви за бърбън в продължение на 10 или 11 месеца. Когато пиете бирата, усещането е като че ли пиете бърбън. В нея има вкусове, които не са типични за бирата. Хората не могат да й се наситят.

Майк Сийгъл, мениджър, Пивоварство и иновации, Goose Island: Тъмната бира Bourbon County се ражда в пивоварната като всички останали бири. Това е много сериозна бира, което означава, че използваме много малц. Варим бирата 3 до 4 часа – така се получава бира с високо съдържание на алкохол. Оттам тя отива в избата и ферментира в продължение на няколко седмици преди да бъде изпратена в склада с бъчвите. Искаме бирата да престои в бъчвите поне 8 месеца. Разбира се, времето в Чикаго ще я изстуди през зимата и ще я стопли през лятото. Това, което се случва с промяната на температурата, е, че има много леко движение на дървото, което позволява на бирата много нежно да влиза и излиза през порите на дървото и да извлече дълбоките характеристики на бърбъна от бъчвата.

Още по темата

Тази бъчва е на около 6 месеца, все още е млада и не е развила дълбокия плодов аромат, който търсим. Така че ще стои в бъчвата още три месеца.

Брет Портър, директор, Пивоварство и иновации, Goose Island: Тестваме всяка бъчва. Един ден трябваше да дегустирам 72 една след друга и трябваше да ме заведат до бюрото ми.  

Обичам толкова много неща в бирата – това е работа за цял живот. Мисля, че разберете, че повечето хора в този бизнес не биха се занимавали с нищо друго.

Харесва ми. Вкусът е невероятен!