Най-добрите и най-лошите градове за пенсиониране в Америка

Сред кои е Ню Йорк?

09.06.2015 | 16:39 Редактор: Велко Каменов
Най-добрите и най-лошите градове за пенсиониране в Америка

Сайтът Bankrate.com публикува проучване, в което подрежда 196 града в Америка според това колко подходящи за пенсионери са. Градовете са подредени по различни показатели, сред които цената на живота, условията за добър живот за пенсионери, като качество на здравеопазването и възможностите за придвижване пеша. В критериите още са включени времето, престъпността и държавните и местните данъци.

Трите най-добри града за пенсионери в САЩ са Финикс, Аризона, Арлингтън, Вирджиния и Прескот, Аризона. Там цената на живота не е много висока, времето е хубаво през по-голяма част от годината и има къде да се придвижваш свободно пеша.

Трите най-лоши града за пенсиониране в страната пък са Ню Йорк, Литъл Рок и Ню Хевън. Ню Йорк намира място на дъното на класацията най-вече заради високите разходи за живот.

В същото време за американците става все по-трудно да си купят собствено жилище. Хората, родени през 70-те и 80-те години на миналия век (известни като millenials или поколение Y) не могат да си позволят собствен дом. Наемите в най-привлекателните градове постоянно растат, което не позволява на голяма част от населението да събере необходимата сума за първоначална вноска при закупуването на имот.