fallback

Новото парче на Radiohead е дълго...18 дни

Bloomberg с репортаж за необичайната изложба The Panic Office в Сидни

02.06.2015 | 16:32 Автор: Виктория Крумова

Пол Алън, Bloomberg: Малко съм закъснял за тази изложба – с осем дни, ако трябва да бъда точен. Надявам се, че не съм изпуснал прекалено много.

Студено е. Това е The Panic Office, където е изложено изкуството на Стенли Донууд, създател на всички обложки на албуми на Radiohead.

Том Йорк от Radiohead връща услугата, като осигурява музиката – микс от три парчета фонова музика, които траят общо 18 дни. По време на времетраенето от 432 часа, слушателите няма да чуят повторно едни и същи две минути от звуците. Това е идеалният фон за малко страшното изкуство на Донууд, както и призрачното, подобното на пещера пространство в Центъра Carriageworks в Сидни.

Мъри Бел, куратор на изложбата: Когато Том ни даде звуците, той не искаше те да надделяват над картините. Искаше да допълва творчеството на Стенли. Това например е обложката на Eraser от Том Йорк, която е невероятна. По всички стени виждате всички други произведения, които разказват истории.

Пол Алън, Bloomberg: В центъра на изложбата има храм на „Мечката с острите зъби“ от детска приказка, която Донууд създал за дъщеря си за група недоволни пренебрегнати плюшени мечета, които изяждат родителите на собствениците си. И всичко това е на фона на вездесъщата, постоянно променяща се, епично дълга музика.

Самият звуков пейзаж се следи внимателно. Машината, от която се пуска музиката, е затворена зад тази стена. И когато изложбата свърши – това е всичко.

Още по темата

Мъри Бел, куратор на изложбата: В края на изложбата уредбата ще бъде унищожена, което е много красиво. Ще унищожим музиката, за да не може да бъде пускана.

Пол Алън, Bloomberg: Но ако сте фенове на изключително дълги парчета все пак можете да се порадвате на тази църква в Германия и да чуете „Възможно най-бавно“ на Джон Кейдж, която ще звучи през следващите 625 години. The Panic Office също може да бъде чут още няколко пъти, преди да бъде унищожен напълно, защото се водят преговори за представяне в САЩ.

 

fallback
fallback