Хеликоптер линейка спасява животи в Лондон

Bloomberg разговаря с лекар от единствената линейка по въздуха в Лондон и директора на службата

12.05.2015 | 09:32 Редактор: Виктория Крумова
Хеликоптер линейка спасява животи в Лондон

Д-р Том Хърст, лекар в линейка по въздуха, Лондон: Интервенциите, които правим, са изключително спешни за пациентите и с хеликоптера можем да стигнем до хората близо осем пъти по-бързо, отколкото когато използваме обикновена линейка. Можем да приложим различни модерни процедури, включително кръвопреливане и спешна анастезия.

Греъм Ходжкин, изпълнителен директор, линейка по въздуха, Лондон: Мисля, че има две големи изненади, свързани с лондонската линейка по въздуха. Първата е, че фактът, че работим благотворително, не сме финансирани от Службата по здравеопазване или от правителството, освен от фонда Libor. Затова за нас, за мен лично като бивш банкер, е ирония, че лошото поведение във финансовите услуги в миналото е станало катализатор на много добра кауза за лондонската въздушна линейка.

Втората е, че има само един спешен хеликоптер за този огромен град, обслужващ 10 милиона души. Не е достатъчно за Лондон.

Милионите паундове във фонда Libor за нас беше отправна точка. Събрахме още много пари от частни лица и компании в града, но все още не ни достигат над 2 милиона паунда за втори хеликоптер за Лондон.

Д-р Том Хърст, лекар в линейка по въздуха, Лондон: Някои от пациентите ни имат нужда от спешна анастезия или кръвопреливане или операция на мястото на катастрофата. Тези допълнителни минути могат да бъдат разликата между смъртта и оцеляването.