fallback

Изящни лампиони превземат индустриалния дизайн

Линдзи Аделман, основател на Lindsey Adelman Studio, говори пред Bloomberg за изкуството на осветлението

08.05.2015 | 10:38 Автор: Виктория Крумова

Линдзи Аделман, основател, Lindsey Adelman Studio: Работата с ръцете ми е пристрастяваща. Предпочитам да правя това вместо да говоря. Това е комуникация, която не е аналитична, не е интелектуална, а мистериозна.

Индустриалният дизайн е с изключително широк обхват, що се отнася до всички категории. Включва всичко от графичен дизайн до архитектура. Осветлението за миг може да промени атмосферата на едно помещение и точно това много ме привлича. Виждам с какво мога да допринеса за категорията на осветлението.

Лидзи е известна най-вече с изящните си лампиони.

Стилът ми определено е вдъхновен от форми, които се срещат в природата. Бих казала, че е истинска комбинация от естествени форми и такива, създадени от човека.

Още по темата

Мисля, че материалите имат вродени свойства, които за  мен са много красиви. Използваме месинг, стъкло, порцелан, дърво.

Има нещо много забавно и свободно в това да направиш форма, която изглежда асиметрична, но всъщност има съвършен баланс, зависи от количеството материал или неговата плътност от всяка страна на централната ос. Когато се върти, наистина изглежда различно от всеки ъгъл.

Цените са между $5000 и $165000.

Бих казала, че красотата се крие в това, че не мога да използвам думи в процеса. Опитвам се да демистифицирам индустриалния дизайн. Усещам, че няма ограничения, а любимото ми нещо е свободата.

 

fallback
fallback