fallback

Измерване на политическия пулс на Шотландия

Bloomberg прави обиколка на три шотландски града, за да измери политическия пулс на страната ден преди изборите във Великобритания

06.05.2015 | 14:39 Автор: Виктория Крумова

Юън Кенеди, Leiper Fine Art: Милибанд казва: „Не, не искам подкрепа, не искам да имам нищо общо с вас, защото вие разрушавате Обединеното кралство.“ Шотландците не са тренирани да разрушават нищо. Мисля, че просто искаме по-напредничава форма на управление.

Джон Бойл, Hamilton Portfolio, председател: Всички политически партии – консерваторите, лейбъристите и либерал-демократите – са виновни, че допуснаха Шотландската национална партия да се измъкне с убийство, те са „тефлонова партия“ без никакви петна.

Пътуване през Шотландия – карта на политическата революция.

Единбург. Шотландската столица гласува отрицателно за независимостта.

Дънди гласува за независимост. Център на бизнеса с видео игри.

Още по темата

Дейвид Хамилтън, Ninja Kiwi: Нямам нищо против Великобритания, но управниците на по-малките региони. Независимостта ще се отрази добре на компаниите в тези места. Миналата година получихме данъчни облекчения и това беше важна стъпка и ще бъде чудесно ако продължат това и ни приемат по-сериозно. Индустрията с видео игри може да донесе много пари на Великобритания.

Глазгоу – най-голямата икономика на Шотландия  - гласува „за“ независимостта.

Шотландската национална партия със сигурност може да донесе  положителни промени. И фактът, че можем да бъдем част от това, означава, че можем да направим нещо , за да помогнем на хората на юг.

Джон Бойл, Hamilton Portfolio, председател: Защо хората вече не подкрепят традиционните лейбъристи? Това, което виждат обикновено – най-често срещания коментар – е, че не те са изоставили лейбъристите, а обратното.

 

fallback
fallback