Последните суперсутерени на Лондон

Bloomberg с репортаж за строителната компания Nubuilds, която реконструира сгради и техните огромни сутерени

05.05.2015 | 11:09 Редактор: Виктория Крумова
Последните суперсутерени на Лондон

Ник Джефрис, Nubuilds: Пътуваме към Челси, за да видим един проект, който наскоро завършихме и вече е пуснат на пазара. За обикновена работа по сутерена, ще вземем от клиента 400 000 паунда. Сутерен от 93 квадратни метра във Фулъм ще струва още един милион паунда.

Казвам се Ник Джефрис и съм старши партньор в Nubuilds. В момента се намираме на улица “Тайт” в Челси. Създали сме 93 квадратни метра – имаме фитнес салон, перално помещение, стая за кино и спалня. Стойността на имота вероятно е увеличена с 2.5 милиона паунда – само за сутерена. Можете да я купите. Къщата е на пазара и сега се предлага за 12 милиона паунда. Цените се покачват. Супер-богаташите от цял свят искат да притежават част от Челси, част от Белгрейвия, част от Мейфеър, от Найтсбридж, а цените на тези имоти се покачват все повече и повече. Истинска лудост.

Още по темата

Ричард Садлър, Nubuilds:  Ние сме чудовищата, които идват и за година и половина създават пълна бъркотия. Казвам се Ричард Садлър и съм управителен директор. Това е Лондон. Строителна площадка. Целият град е строителна площадка. Не можем да се измъкнем от това. Бихме искали да се фокусираме върху скъпия луксозен пазар, върху 0.1% супер-богаташи.

Намираме се до два нови имота на Nubuilds. Всеки от тях е 600 квадратни метра, с тройни сутерени, което означава три етажа под земята и четири етажа над земята. Имаме басейн. В Кенсингтън и Челси това ще бъде върхът на лукса, както казват хората.