fallback

Приходите от Мейуедър - Пакиао надхвърлят 300 милиона долара

Звездите в средна категория Флойд Меуйведър и Мани Пакиао един срещу друг на 2 май в Лас Вегас.

28.04.2015 | 11:59 Автор: Велко Каменов

Боксовите звезди в средна категория Флойд  „Money” Меуйведър и Мани „Pacman” Пакиао се изправят в мача на века в зала MGM Grand  в Лас Вегас през нощта на 2 срещу 3 май 2015 г.

Това е не просто един от най-очакваните боксови мачове за всички времена, а и мачът, в който са замесени най-много пари. Очаква се двубоят да разбие всички рекорди за приходи от боксови мачове. Това е най-скъпият мач, който ще може да бъде гледан по системата pay-per-view в САЩ в историята, като желаещите да го гледат у дома си, ще трябва да платят по 89,95 или 99,95 долара за SD и HD качество. Прогнозите за това колко ще са зрителите в САЩ варират между 2,5 и 4 милиона.

Капацитетът на залата, в която ще се състои мача в Лас Вегас, е 16 800 души. Цените на билетите са между 1 500 долара и 10 000 долара. Билетите, струващи по 10 000  обаче не бяха продадени публично. Приходите от билети ще достигнат зашеметяващите 72 милиона долара - три пъти и половина повече в сравнение с досегашния рекорд за приходи от билети, който е 20 милиона и беше поставен на мача между Мейуедър и Алварез през 2013 г. По-малко от 1000 билета за предстоящия двубой бяха продадени публично на официалните цени и те бяха разграбени за 60 секунди. Черният пазар вероятно ще бъде доста доходоносен.

Като прибавим и други източници на приходи като телевизионните права за международно излъчване, излъчванията в барове и заведения, спонсорството и продажбите на стоки, двубоят се очаква да донесе приходи от поне 300 милиона долара. Това ще го направи най-доходоносния боксов мач в историята. Въпреки че не е ясно кой ще спечели мача, и двамата боксьори ще приберат милиони. Те ще разделят парите в съотношение 60:40 в полза на Мейуедър. Очаква се той да прибере около 180 милиона, докато Пакиао ще се задоволи с над 120 милиона. С такива печалби, всеки ще излезе от двубоя като победител.

 

fallback
fallback