Израел отдава почит на жертвите на Холокоста

Bloomberg с репортаж за Деня за почит на жертвите на Холокоста в Израел

17.04.2015 | 14:38 Редактор: Виктория Крумова
Израел отдава почит на жертвите на Холокоста

Израелците почетоха с двуминутно мълчание 6-те милиона жертви на Холокоста. При сигнала на сирените автомобили и автобуси отбиха от пътища и магистрали, шофьорите излязоха от колите си, пешеходците спряха и сведоха глави в памет на жертвите. Денят в памет на жертвите на Холокоста в Израел е един от най-важните в календара на страната.

Още по темата

В Пхенян в Северна Корея с фойерверк спектакъл беше отбелязана 103-тата годишнина от рождението на основателя на държавата Ким Ир Сен. Той все още е официално почитан в Северна Корея като баща на страната, а рожденият му ден на 15 април е известен като Денят на Слънцето – основният национален празник. Като част от празненствата Севернокорейският лидер Ким Чен Ун посети стадиона “Ким Ир Сен”, за да наблюдава футболен мач заедно със съпругата си Ли Сол Джу. Събитието е първата публична поява на Ли Сол Джу.

Още по темата

Демонстранти в Северна Америка се събраха, за да протестират срещу ниските надници за служителите в заведения за бързо хранене. В Ню Йорк повече от 100 протестиращи се събраха пред McDonald’s и принудиха ресторантът да заключи вратите си, за да попречи на тълпата да нахлуе. Кампанията за борба за 15 долара започна със служителите от бързото хранене, но се разшири и сега включва и други работници, които казват, че оскъдното им заплащане е икономическа несправедливост.

Още по темата

Най-скъпо платеният модел в света Жизел Бюндхен направи последното си ревю. Бразилката се оттегля след 20-годишна кариера като супермодел за водещи дизайнери по цял свят. Милата година тя спечели близо половин милиард долара – с 16 милиона повече от съпруга си Том Брейди. Бюндхен сподели, цитирам: „За мен е привилегия да мога да спра.“

 


коментирай >
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма