fallback

Как разпускат японските банкери

Bloomberg с репортаж за предизвикателствата на японските банкери извън света на парите

15.04.2015 | 11:52 Автор: Виктория Крумова

Ивон Ман, Bloomberg: В един спокоен следобед в западно Токио това е краят на бизнес сезона за банкерите от Японската централна банка. Забравете за политиките – тук е важното е да подадат както трябва. От 79 години насам, веднъж седмично, междубанковата футболна лига е утеха за служителите на Японската централна банка. След като загубиха битката срещу 20-годишна дефлация, това е шансът им да изпуснат парата.

Юсуке Кумано, капитан на отбора: Силата на футболния отбор на Японската централна банка е екипната ни работа на терена и извън него. Всички се подкрепяме на работа и по време на мачовете.

Ивон Ман, Bloomberg: Този отбор е преминал през добри времена – следвоенното възстановяване и разцвет, които направиха Япония втора икономика в света – и през лоши – сривът на фондовия пазар и падането на цените на имотите. Икономическата съдба на страната лежи на раменете на тези играчи, но засега този мач е много по-важна.

Юсуке Кумано, капитан на отбора:Изключително важно е да печелим тези мачове, защото тренираме почти всеки уикенд, а победата ще мотивира отбора да върви напред. Като капитан съм много щастлив, че днес спечелихме.

Още по темата

Ивон Ман, Bloomberg: Гол три минути преди края на мача запази надеждите им да се класират за последните два мача за сезона. Засега са на второ място в дивизията, след банка AOZORA.

Юсуке Кумано, капитан на отбора: Много искаме да спечелим. След като влезем в следващата дивизия, бихме искали да се класираме до най-високото ниво. Но първо искаме да усъвършенстваме основните си умения. Оптимист съм, че ще можем да имаме по-силен отбор, защото очакваме да се присъединят млади членове през новата фискална година.

Ивон Ман, Bloomberg: Японската централна банка продължава да е изправена пред трудности и извън терена. Искаха да постигнат инфлация от 2%, но не успяха. Но на футболното игрище, мечтата на този отбор за успешен край на сезона все още е жива.

                                                                                                   

fallback
fallback