fallback

Гондоли и Gucci привличат шопинг-маниаци в Китай

Bloomberg с репортаж от малка Италия в Шанхай - рай за клиентите на аутлети

19.03.2015 | 09:44 Автор: Виктория Крумова

Кристин Ха, Bloomberg: Гондоли и Gucci – това е формулата, която според най-големите аутлети като Fingen Group, ще накара китайците да харчат все повече и повече. Флорентинската компания току-що отвори втория си голям аутлет в Шанхай и планира да открие още пет до 2017. Общите им инвестиции ще бъдат на стойност повече от един милиард щатски долара.

Маурицио Лупи, директор, Fingen Group Florentina Village: Опитваме се да пренесем в Китай малка частица от Италия като нашия подпис за този вид проекти. Смятаме, че има развитие и трябва да продължаваме да се стремим към него.

Кристин Ха, Bloomberg: В Китай вече има около 80 луксозни мола с отстъпки и през следващите пет години се очакват още 100.

Винсент Лю, The Boston Consulting Group: Броят им в Китай все още е много малък и ако сравним процента на аутлетите в Китай с този в САЩ, ще видим, че е нисък, дори и по отношение на приходите и все още има възможности за развитие.

Кристин Ха, Bloomberg: Всичко тук е с 30, 50 дори 80% по-евтино отколкото, ако пазарувате в центъра. Освен това си имате Колизеумът - почти. Всичко наоколо е копие, но марките и намаленията тук са съвсем истински и докато продажбите на луксозни брандове в Китай намаляват, от Fingen казват, че молове като техният помагат на марките да увеличат продажбите си и да привлекат нови потребители от средната класа.

Още по темата

Клиент: Цените тук са с около 50% по-ниски. Заслужава си. Определено ще дойда пак.

Клиент: Купувам детски дрехи, обувки, чанти от марки, които обикновено избирам, но  тук търся изгодни цени.

Кристин Ха, Bloomberg: Анализаторите казват, че основният риск, пред който са изправени аутлетите, е прекомерната инвестиция, тъй като все повече играчи идват на пазара, а според Fingen става все по-трудно и скъпо да се плашат наеми за тези магазини. Но всичко това е далеч в бъдещето. Засега все още има достатъчно клиенти за всяка витрина.

 

fallback
fallback