fallback

Акциите на казината в Макао продължават да поевтиняват

Дори Китайската нова година не успя да предотврати значителния спад в приходите им

13.03.2015 | 11:19 Автор: Велко Каменов

Макао е район с особен статут в Китай, известен с хазарта и казината, в които залагат най-вече богаташи. На територията на Китай казината са легални само там. След като президентът Си Дзинпин встъпи в длъжност обаче той поде антикорупционна кампания, а също и мерки, ограничаващи екстравагантността в живота на представители на властта. Политиките на президента се отразиха много негативно на хазартната индустрия в Макао и през 2014 г. приходите им отбелязаха спад за първи път в историята. В резултат акциите на най-големите казина поевтиняха драстично.

От началото на 2015 г. акциите на казината в Макао все пак се стабилизираха. Сега обаче преминават през нов спад, съобщава Bloomberg. Анализаторът от информационната агенция Тим Крейгхед изтъкна като причини разочароващите резултати на казината за последното тримесечие на 2014 г. Голяма част от тях бяха публикувани през последните седмици.

Най-голямото разочарование е свързано с Китайската нова година – традиционно силен период за хазарта в Макао. През 2015 г. Китайската нова година беше отбелязана през февруари, но дори и през този месец приходите на казината в Макао паднаха с 49% до 2,4 милиарда долара.

Цените на акциите на казината са потискани от притесненията, свързани с разпадането на пазара за ВИП клиенти заради политиките на правителството. В същото време изобщо не се знае какъв ще е успехът на масовия пазар.

 

fallback
fallback