Как протестите в Хонконг донесоха слава на британски певец

Bloomberg с репортаж на младия английски изпълнител Каши Кийгън, който се прославя заради протестите в Хонконг

17.02.2015 | 11:13 Редактор: Виктория Крумова
Как протестите в Хонконг донесоха слава на британски певец

Bloomberg: Това е песента, която промени живота на Каши Кийгън. През 2013 той работи като лайфстайл журналист в Лондон. В продължение на много години се опитва да пробие на музикалния пазар. Бил на ръба да се откаже, когато успял в Хонконг.

Каши Кийгън, изпълнител: Записвах демо след демо и сам ги изпращах на различни мениджърски компании. Точно когато се спрях и се отказах, нещата Bloomberg: На другия край на света предприемачът Рики Уонг преследвал своята мечта да разтърси телевизионния пазар на Хонконг и инвестирал над 100 милиона долара в проекта. Уонг планирал да използва „Това е мечтата ми“ като тематична песен за телевизионния канал. Но когато властите отхвърлили предложението на Hong Kong TV без никакво обяснение, песента открила нов живот като химн на антиправителствен протест.

Каши Кийгън, изпълнител: Тогава бях в Англия, ходех на работа и получавах съобщения по имейла, че  хората слушат песента ми в Youtube.

Още по темата

Bloomberg: „Това е мечтата ми“е най-сваляната песен в iTunes в Хонконг, изпреварвайки дори Лейди Гага. Кийгън не искал да изпуска тази възможност. Мести се в Хонконг, печели договор за звукозапис и току-що издаде първия си албум.

Каши Кийгън, изпълнител: Може и да изглежда лудост да се откажа от уредения си живот и да се преместя спонтанно в чужбина, но засега нещата се подреждат.

Bloomberg: Песен, написана в момент на безнадеждност в Англия, отвежда Каши в светлината на прожекторите в другия край на света – доказателство, че ако не успеете в Лондон, винаги можете да опитате отново в Хонконг.