Новият самолет на NetJets с премиера на London City Airport

Bloomberg с репортаж за частните самолети на NetJets и работата на London City Airport

10.02.2015 | 11:27 Редактор: Виктория Крумова
Новият самолет на NetJets с премиера на London City Airport

Марк Уилсън,  NetJets Europe: Хората имат нужда да стигат навреме до мястото, където искат да отидат. Винаги е било така.  

Кери Лундгрен, Bloomberg: Частни самолети. Традиционно те са запазена територия за супер-богаташите. Напоследък обаче няколко компании ги правят малко по-достъпни. Една от тях е NetJets и сега те се хвалят с най-новото издание на Phenom 300 на London City Airport.

Марк Уилсън,  NetJets Europe: Погрижили сме се повечето ни самолети да стигат до London City, защото е ключово летище. Уникално е, защото е най-близо до финансовото сърце на града.

Кери Лундгрен, Bloomberg: Частни самолети летят от и до City от 2002г. Били са най-много преди финансовата криза, а сега с одобрения план за ръст от $200 млн., летището иска частният му сектор да процъфтява.

Дарън Гроувър, London City Airport: До края на годината очакваме да оперираме с около 6000 полета. Очакваме ръст от 5% на година.

Още по темата

Кери Лундгрен, Bloomberg: NetJets допринася с повече от половината за това. Пътуването от врата до врата не е евтино.

Дарън Гроувър, London City Airport: От гледна точка на бизнеса, оценяваме частния сектор, подобно на начина, по който бихме оценили пътническите самолети. Знаем възможностите на това летище, но сме единствената аерогара в Лондон, на десет минути от Canary Wharf в града.

Кери Лундгрен, Bloomberg: Може би е по-евтино от това да имаш частен самолет, но все пак само за 1% от хората.