Пилотът на разбилия се TransAsia235 изпраща сигнал за тревога

Bloomberg с репортаж за кадри от цял свят, в които видеото е историята

06.02.2015 | 11:00 Редактор: Виктория Крумова
Пилотът на разбилия се TransAsia235 изпраща сигнал за тревога

Днешните кадри, в които видеото е историята – нови детайли за последните минути на полет 235 на TransAsia Airways. Разследващите съобщиха, че пилотът е изпратил сигнал за тревога, две минути след като е получил разрешение за излитане. Самолетът е закачил такси, преди да се разбие в река в Тайван. Загинали са поне 31 души, сред които са пилотът и помощник-пилотът. Оцелели са 15 души, включително шофьорът на таксито. 12 пътници остават в неизвестност.

Още по темата

В Бразилия най-голямата суша от десетилетия насам ще попречи на годишния карнавал. Сушата принуди няколко града да отменят известните си тържества. Властите имат притеснения, че ще се прахосва вода. През седмицата някои градове затварят притока на вода на големи площи. Сушата удари най-силно Сао Пауло. Отразява се и на Рио де Жанейро, който ще бъде домакин на Олимпийските игри през 2016.

Президентът Обама и първата дама присъстваха на годишната национална молитвена закуска във Вашингтон. За пръв път президентът се появява на едно и също публично събитие, заедно с духовния лидер, както той спомена в коментара си. Белият дом съобщава, че няма планове за лична среща с президента, докато Далай Лама се намира във Вашингтон.