Как да спечелите от валутна търговия на летището в Мексико Сити

Разказва Изабела Кота в репортаж за телевизия Bloomberg от Мексико Сити

30.01.2015 | 17:22 Редактор: Георги Стоянов
Как да спечелите от валутна търговия на летището в Мексико Сити

Ще ви покажа как да направите малко пари само за няколко минути и най-хубавото в това е, че рискът е нулев и всичко е напълно легално.

В ръката си имам 1400 мексикански песос и до края на трансакцията ще ги увелича с около 4%.

Първото нещо, което ще направя е да намеря най-ниският курс, за да купя 100 американски долара, тук на летището в Мексико Сити.

Най-евтините долари, които мога да намеря на летището се продават за 13 песос и 85 сентавос, така че платих 1385 песос за 100 американски долара.

Това е с 72 сентавос под официалния курс между мексиканското песо и долара, което на теория трябва да е най-добрият курс на пазара.

Това, което ще направя сега е да отида до най-близкия клон на моята банка на същия терминал и да продам тези 100 долара на по-висока цена, отколкото платих за тях.

Заради регулациите за борба с прането на пари, чейндж бюрата на летището имат свръх наличност на долари, които не могат да депозират в банковата система.

Моята банка купи доларите ми при курс 14 песос и 30 сентавос, което е с 45 сентавос над сумата, за която ги купих минути по-рано.

В крайна сметка направих 45 песос, което е печалба от 3,2%. Мога да го правя всеки месец в рамките на 4000 хиляди долара и дори на 8000 хиляди долара, ако имам втора банкова сметка.

Общата възвращаемост, ако го правите 12 пъти годишно е над 38% и това е 3 път доходността на най-добре представилата се валута през миналата година – американският долар.