"Монополи" за банкери

Bloomberg разговаря със създателя на "Монополи" за банкери

05.01.2015 | 10:02 Редактор: Виктория Крумова

Това е вид бягство, защото  можете да се поставите на мястото на някой, който се опитва да забогатее, да изкара пари, докато всички останали губят пари заради финансовата криза. Започвате с 900 милиона долара от депозити или спестявания, за да се опитате да спечелите пари, докато всички останали губят техните.

Може би мислите, че „Монополи“ е малко остаряла, но в тази игра можете да рискувате стотици милиони или милиарди паунди с едно завъртане на колелото, отколкото дълго време да инвестирате в недвижими имоти, за да имате печалба.

Качвате се на борда на частния си самолет и всеки път, когато трябва да направите това, което квадратчето ви казва да правите, можете да инвестирате на фондовата борса.

Първият играч хвърля зара – в този случай имам тройка – мести частния си самолет три полета напред, както и депозита, който е представен със знака на долара. Вече мога да инвестирам на фондовата борса или просто да играя на рулетка. Удрям звънеца, което означава, че пазарите са отворени, засичам времето и имам една минута, за да поставя чиповете си, залагам, 100 милиона на червено. Щях да загубя 350 милиона паунда.

В играта всеки неизбежно е съсипан от масовото инвестиране. Просто трябва да влагате парите си по-добре от останалите, за да се задържите на повърхността.