fallback

Горещи лъжи 2014: Светла Петрова

27.12.2014 | 14:44 Автор: Ирина Георгиева

Краят на годината е време за анализи и оценки. Традиционно се правят всякакви класации. Bulgaria On Air уважава традициите и затова събра напълно субективните класации на журналистите в няколко категории: книги, филми, постановки, новини от света, новини от страната, новини от Европа.

Публикуваме ги с уговорката, че никоя класация "Топ 5 Горещи" не съдържа степенуване, а е по-скоро е Топ 5.

Светла Петрова, автор и водещ на Полиграф - лъжите на 2014

Петте лъжи на 2014

 

-Откровението на лидера на СДС Божидар Лукарски,че обещанието на Реформаторския блок, ако влязат в парламента да не се коалират с ГЕРБ и да не допуснат стари министри в новия кабинет,е било само предизборен трик за мобилизация на избирателите;както и твърдението му, че в интервюто си за в."24 часа" не е споменавал думата"трик".

-Заявлението на предишния лидер на БСП, че дори да го изберат за евродепутат, няма да отиде в Европарламента, а ще остане в България.

-Заканата на водача на ББЦ Николай Бареков, че ако партията му спечели изборите, ще открие 1 милион работни места /няма толкова безработни в България!/.

-Съобщението на УС на БНБ няколко дни преди КТБ да бъде поставена под специален надзор, че банката е с висока ликвидност и капиталова адекватност,както и категоричното изявление на управителя на централната банка Иван Искров, че след затварянето й през юни, КТБ ще отвори врати на 21 юли точно в 9 ч.

-Предизборните обещания на ГЕРБ и Реформаторския блок ако влязат във властта да продължат пенсионната реформа - противно на това в момента управляващите  се опитват да национализират пенсионните вноски от частните фондове и да променят пенсионно-осигурителния модел.

fallback
fallback