Здравейте. Казвам се Ан Милър и съм международен посланик към Chivas Brothers – компанията за скоч уиски.
Как да пием скоч тази Коледа. Започваме като използваме обонянието си. След това ще добавя капка вода, за да намаля алкохола и ще го опитам пак. Не е сложно. В най-добрия случай ще добавя вода, колкото е уискито. Сега вкусовете и ароматите се усещат по-лесно – бяха потиснати от алкохола.
Използвам такава чаша – формата й помага много. Няма нужда да е специална чаша за уиски, може да използвате и чаша за вино, но е по-лесно да вкусите аромата на уискито, отколкото в чаша с такава форма. Но начинът, по който вие и аз опитваме уискито, зависи от часа, какво сме закусвали или обядвали. Правя това от години.
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК