fallback

Новинарските снимки на годината

Bloomberg с репортаж за трите най-добри новинарски снимки на годината

23.12.2014 | 16:23 Автор: Виктория Крумова

Фото-редакторът на Bloomberg е свършил прекрасна работа с този преглед на снимките на 2014:

Снимка номер 3:  Датата е 23 октомври, Кобани, Сирия, американска въздушна атака. Невероятно е, че можем да видим човек в долния десен ъгъл. Предполагаме, че това е ислямски активист. Надяваме се. Кобани беше стратегически град на турско-сирийската граница. 200 000 цивилни граждани бяха принудени да избягат в Турция в търсене на безопасност. Това е съвместна операция на кюрдските и американски сили.

Снимка номер 2: Темата, която ни занимаваше през лятото. Ужасно. Снимката е от 10 октомври, Монровия. Една жена е починала от ебола. Сестра й я оплаква. Тази болест излезе от контрол и покоси Монровия. Не знаехме как да се справяме с нея в града. Знаехме какво да правим в изолирани села. Вече не е основна новина, но смъртните случаи според Центъра за контрол и превенция на заболяванията са 7300 души. Този ужас все още не е свършил.

Снимка номер 1: 28 октомври, Уолъпс Айлънд, Вирджиния. Виждате безпилотната ракета, носеща космическия кораб Cygnus. Тя експлодира в 06:22ч. 15 секунди след изстрелване. 2014 беше много интересна космонавтиката. Orion беше успех, но катастрофата след това отрезви всички, както и трагедията, която преживя сър Ричард с пилотите-изпитатели. Беше силна година за изпращането на мъже и жени в космоса, както и безпилотни средства.

 

fallback
fallback