fallback

Реновирана сграда в Хонконг с топ-наеми

Bloomberg разговаря с предприемача Виктория Алън за сграда от 60-те години на миналия век, превърната в луксозен имот

22.12.2014 | 15:25 Автор: Виктория Крумова

Виктория Алън, основател, Habitat Property: На пазара няма нищо, което може да се сравни с нея, защото сградата е доста голяма, със завършен интериор и истински фокус върху дизайна.

Ивон Ман, Bloomberg: Разходете се по крайбрежието на Кенеди Таун и ще забележите здание, която изпъква сред останалите.

Виктория Алън, основател, Habitat Property: Направена е с много любов и съм много щастлива да я видя завършена.

Ивон Ман, Bloomberg: От снимките „преди“ можете да разберете колко труд е вложен. Това е висок жилищен блок от 1962. Повечето предприемачи биха съборили 9-етажната сграда и биха започнали отначало. Виктория Алън, ветеран в недвижимите имоти, харесала потенциала и чара й.

Виктория Алън, основател, Habitat Property: Виждала съм толкова много сгради в Хонконг, които са 140кв.м., с 4 спални, с много малки стаи, без място за нищо. Исках да направя нещо съвсем различно.

Ивон Ман, Bloomberg: Преди 10 години направила немислимото – реконструирала сградата, но разширила пространството като таванско помещение в Ню Йорк.

Виктория Алън, основател, Habitat Property: Това е оригинален елемент от сградата – този извит ъгъл. Искахме да го запазим.

Ивон Ман, Bloomberg: Запазила е дори първоначалното име на сградата – „Тон Фа“ , което означава „Хайде да успеем заедно“. Преобразяването обаче било придружено с доза препятствия. Първо, да получи одобрение от жилищния отдел, след това да убеди банката да й отпусне заем, което в края на краищата не се случило. Алън успяла да завърши проекта, благодарение на частни инвеститори.

Виктория Алън, основател, Habitat Property: Осъзнах, че не мога да получа никакво финансиране – нито една банка не искаше да ми даде пари, защото по онова време не даваха заеми за жилищни блокове.

Ивон Ман, Bloomberg: Накрая монтирали асансьор до последния етаж.

Виктория Алън, основател, Habitat Property: Да се качим ли до осмия етаж?

Ивон Ман, Bloomberg: Добре. Сега е свързан с частния покрив.

Виктория Алън, основател, Habitat Property: Това е покривът на апартамента на последния етаж. Както можете да видите, има фантастична гледка.

Ивон Ман, Bloomberg: По един апартамент на всеки етаж – около 120кв.м. Наемите варират между 6000 и 14000 долара на месец – Алън признава, че цената е висока, но може би запазването на част от наследството на Хонконг прави мястото уникално и с усещане за свой дом.

Виктория Алън, основател, Habitat Property: Можете да промените нещата до момента, в който да не осъзнавате къде се намирате. Искате да знаете, че сте в стара сграда, но модернизирана.

 

fallback
fallback