fallback

Един ден с нюйоркски стартъпи

Как преминава един ден от живота на Алекс Баринка от Bloomberg, подпомогнат от услугите на нюйоркски стартъпи

19.12.2014 | 11:51 Автор: Виктория Крумова

Алекс Баринка, Bloomberg: Не мога да започна деня си без кофеин. Обикновено пускам кафе машината или отивам до местния “Starbucks”, но днес има специална доставка от “Craft Coffee”. Добро утро! Защо това е по-добре от разходка до близкия “Starbucks” за чаша кафе?

Мъж Сам Биледу, мениджър, Craft Coffee: Купуваме кафе от над 40 щата, от стотици магазини от цялата страна.

Алекс Баринка, Bloomberg: Мнение: спестява ми време, по-евтино е от “Starbucks” и се появи на вратата ми. Време е да се наглася. Обикновено прическата и гримът ми отнемат около половин час, но днес ще получа помощ от екипа на “Glam Squad”.

Glam Squad”: Какво мислите? Искате ли да променим нещо?

Алекс Баринка, Bloomberg: Чудесно е, много ми харесва! Мнение: отне почти същото време, както и когато аз си правя грима и прическата. Цената беше малко висока, но беше удобно – направиха всичко в собствения ми дом.

Сега Пепеляшка само трябва да си избере рокля. Най-неприятната част от деня ми. Добре че вече си избрах рокля от “Rent the Runway”. Те са стартъп от Ню Йорк, който позволява на хората да наемат дизайнерски рокли на много по-ниска цена. Избрах си няколко онлайн и накрая реших да взема тази от магазина им, след като я пробвах. Наемът на тази ми струваше $50, но ако я купя е $250. Бих казала, че е доста изгодно.

Вече се намирам в Rent, в East Village и ще имам частен урок по приготвяне на коктейли, благодарение на “Gilt”. Да се срещнем с бармана.

Много е хубаво. Мнението: не ми спести време, защото трябваше да намеря мястото. Спести ми малко пари, защото – цена от $70 е по-ниска от обичайните $100, които бихте похарчили, но не бих го правила всеки ден. Отново съм вкъщи и се подготвям за вечеря с няколко приятели, но днес ще пропусна пазаруването, готвенето и чистенето, защото при мен е Джеймс от Kitchensurfing. Какво ще ми сготвите днес?

Kitchensurfing: Паста каватали, печени картофи, сьомга с гарнитура от зелен фасул с бадеми. Вечерята от Kitchensurfing е много вкусна, но за 25 долара на човек, не съм сигурна дали това е ОК за обикновена вечер. Ако имам гости, определено бих се замислила. Но в работен ден излиза малко по-скъпо.

 

fallback
fallback