fallback

Повече кибератаки през 2015г., сочи доклад на McAfee

Малките народи и терористичните групи ще станат още по-активни в интернет

09.12.2014 | 13:39 Автор: Ирина Георгиева

Сред водещите заглавия тази година бяха серията от кибератаки, съобщава агенция France Presse. Очаква се ситуацията през 2015г. да се влоши и да се увеличи броят на потърпевшите от компютърни атаки. Хакерите ще използват по-сложна техника, за да проникват в компютърните мрежи, съобщиха изследователи по сигурност на 9 декември.

Лабораторията на McAfee публикува прогнозен доклад за 2015г. Данните в него показват, че през "2015г. ще се засили кибер-войната и шпионажа, както и, че ще се появят нови стратегии на хакерите за заличаване на следите им.

"Кибер-шпионаж атаките ще продължават да увеличават честотата си." - се казва в доклада.

"Дългогодишните "играчи" ще станат "тихи събирачи" на информация, докато новодошлите ще търсят начин да откраднат пари и да "разбият" противниците си."

Още по темата

McAfee отбелязва, че малките народи и терористичните групи ще станат още по-активни в интернет. В същото време, киберпрестъпниците ще използват по-добри методи, за да от останат по-дълго време "скрити в мрежата на жертвата". По този начин престъпниците ще могат да крадат или използват по-дълго данните на потърпевшия.

"Престъпниците ще започнат да изглеждат и да действат като една сложна национална държава, в която кибер шпионите ще наблюдават и събират информация." - пише в доклада.

fallback
fallback