Защо си струва да опитате перуанската кухня

Коментар на Габриеле Оригинарио, управител на La Mar за телевизия Bloomberg ot Сан Франциско

09.12.2014 | 13:20 Редактор: Георги Стоянов
Защо си струва да опитате перуанската кухня

Перуанската храна включва много свежи продукти. По-голямата част от менюто включва морски харни.

Специалитетът ни се казва ceviche. С това сме известни с нашето ceviche. Приготвя се много лесно.

Прясна риба маринована в Leche de Tigre, сос, който се прави със сок от лайм, пипер и още няколко ключови съставки.

Днес имаме много клиенти, които никога не са опитвали перуанска храна. Аз самият нямах никаква идея за перуанската храна преди да започна с ресторанта тук.

Но пак ви казвам, след като веднъж я откриете, след като опитате храната тук, мисля, че всеки който отиде в Лима, ще забрави за Мачу Пикчу и  всички тези екскурзии и забележителности.

Мога да ви кажа, аз самият съм бил в Лима и всичко се върти около храната.

Не ставаш въпрос толкова за ходене по екскурзии и разглеждане на забележителности, колкото за храната. Лима определено е кулинарна дестинация.