Какво прави пури за $47000 толкова специални

Мичъл Орчънт от C.Gars разкрива тайните на луксозните пури и защо са скъпи

01.12.2014 | 15:28 Редактор: Виктория Крумова
Какво прави пури за $47000 толкова специални

Човек трябва да използва възможността да си отдъхне и да прекара тези моменти красиво с почивка в компанията и с помощта на хубава хаванска пура.

Казвам се Мичъл Орчънт, управителен директор на C. Gars Limited, специалист и търговец на луксозни пури. Ако някой подуши вързоп пури, трябва да има остър аромат на тютюн, не бива да има допълнителни миризми, само сладък, почти парфюмиран аромат на тютюн. Най-важното нещо е съхранението на тези пури през цялото време – при правилната температура и влага.  Това е гаранция за правилното им отлежаване.

Още по темата

Ако са от последните 20 години, трябва да изберете правилните реколти, защото една лоша реколта, която е отлежала, си остава лоша. Добра реколта, която е отлежала, дава страхотни пури.

Най-доброто на този търг са Cubatabaco 1492 Humidor – 50 пури, дълги 12,7 сантиметра и с дебелина 46. Много хора ги смятат за едни от най-добрите хавански пури на всички времена. Не е необичайно една кутия качествени пури – 25 пури - да се продава за 5 до 10 хиляди паунда. Не е необичайно лимитирана серия пури да струват между 20 и 40 000 паунда.

Имаме доста интересни запаси от кубински пури Davidoff, които разбира се са спрени от продажба през 1991 в Куба. На търга има около 25 кутии, което вероятно е най-голямото количество Davidoff, което някога сме виждали на един търг.

Това са H. Upmann Amatistas. Сандъче от преди ембаргото от 50 прекрасни пури. Едно от редките, вероятно уникални сандъчета с 125 пури е „Romeo y Julieta Coronations Deluxe“, които също са от преди ембаргото. Това са „Ramon Club Coronas“ от 50-те години на 20-ти век в оригинално състояние. Това е кутия с 50 пури.

Усещането от пурата, видът на пурата и вкусът на дима са само в устата. Колкото по-бавно издишвате, толкова повече вкус ще усетите.

 


1
2 rate up comment rate down comment 0
yosko77@dir.bg
преди 8 години