fallback

Възможно поевтиняване на британската бира

Предстояща реформа, засягаща собствениците на кръчми във Великобритания

21.11.2014 | 10:30 Автор: Виктория Крумова

Том Макензи, Bloomberg: Това може и да поевтинее. В най-голямата промяна в британския бизнес с кръчми от векове насам политиците гласуваха да премахнат така нареченото „връзване с бира“.

Тим Пейдж, директор, Campaign for real ale: Ситуацията в момента е, че 13 хиляди наематели на кръчми са обвързани с компанията собственик на кръчмата, която им дава всички напитки и определя цената на тези напитки – едностранно.

Том Макензи, Bloomberg: Това означава, че някои собственици плащат премия от до 80% спрямо цената на бирата на едро. Сега ще могат да търсят най-добрите сделки с бира.

Тим Пейдж, директор, Campaign for real ale: Това законодателство трябва да съживи част от бизнеса на кръчмите и да бъде по-справедливо за кръчмарите и да спести пари на хората, които посещават заведенията.

Том Макензи, Bloomberg: Промяната не се харесва особено на големите пивовари, които твърдят, че тя може да доведе до затварянето на 1400  заведения и закриването на 7000 работни места. В зависимост от позицията ви, бъдещето на британските кръчми може да изглежда като наполовина пълна или наполовина празна чаша.

 

fallback
fallback