Една необичайна звезда на класическия автосалон в Бирмингам

Bloomberg с репортаж от Изложение за класически автомобили в Бирмингам

20.11.2014 | 11:09 Редактор: Виктория Крумова
Една необичайна звезда на класическия автосалон в Бирмингам

Bloomberg: Класически автосалон – бляскаво събиране на разкош и изисканост от епоха, когато автомобилите са били единствено и само стил и израз на индивидуалност. Затова може и да останете малко изненадани да видите една необичайна звезда в светлината на прожекторите. Някога дом на плъхове и гълъби, този ван Morris Minor се смята за вторият най-стар оцелял в света. Собственикът му трябва внимателно да помисли по кой път да поеме – реставрация или запазване.

Майк Сарджънт, собственик: Ако го реставрират, няма връщане назад. Докато сега е в оригиналния си вид и се вижда в какво се е превърнал с времето. Ако му направят нещо, нося отговорност за хората, които идват след мен.

Още по темата

Bloomberg: Ако Майк избере реставрация за любимия си ван, ще получи и добра компания. Автомобили като Mercedes 300SL с криле на чайка не изглеждат толкова добре без правилната доза масло и грижи.

Розмари Мазлин, вице-председател, Mercedes-Benz Club: Ще откриете, че всички коли тук са били използвани, карали са ги. Не са стояли в гаража – карали са ги и са им се радвали.

Bloomberg: Разбира се, не може да имаме изложение на класически автомобили – тази година то е в Бирмингам – без компанията на филмови легенди и една специална сребърна дама. Клубът на любителите на Rolls-Royce има над 8500 члена, които вероятно ще си помислят добре преди да ги видят до стар ван Morris Minor.

Дънкан Фийтъм, председател на Клуба на любителите на Rolls-Royce: Огромно удоволствие е да караш зад малката сребърна дама, духа на екстаза. Опасявам се, че понякога ме кара да се чувствам доста велик.

Bloomberg: Доста велик, дори ако колата ви е стара таратайка.