Произходът на тигъра скитник в покрайнините на Париж остава мистерия

Коментар на Каролин Конан за телевизия Bloomberg от Париж

14.11.2014 | 12:35 Редактор: Георги Стоянов
Произходът на тигъра скитник в покрайнините на Париж остава мистерия

Полицейски хеликоптери, пожарникари, а един млад тигър броди в покрайнините на Париж. Да не би да е тръгнал по следите ти?

Каролин Конан: Не е точно по моите следи, защото е в покрайнините на Париж, близо до парижкия Дисниленд.

За първи път той е бил забелязан вчера сутринта на паркинга на един супермаркет близо до село край парижкия Дисниленд.

През нощта хайката беше прекратена, но тази сутрин продължи. В нея участват над 100 човека - имаме хеликоптери, които наблюдават района.

Ако погледнете тази снимка, тигърът е на около година, тежи около 100 килограма и полицията съветва хората да използват колите си вместо да ходят пеша.

Днес пред училищата ще има охрана. И голямата мистерия около този тигър е, откъде се е появил, защото нито циркове нито зоологически градини са обявявали изчезването на тигър.

Цирков експерт обаче казва, че тигърът може да оцелее няколко дни без да се храни, но че в определен момент ще огладнее, така че той съветва хората, които видят тигъра, да вдигат много шум, но да не се движат.

Снимката на тигъра ми напомня на старата снимка на звяра от Бодмин Мур тук в Англия. Помните ли това преди години. Подобна снимка, леко размазана… И искам да завърша с нещо наистина смразяващо кръвта, защото експерти казва, че най-вероятно тигърът ще стигне до ферма, където инстинктите му на хищник ще надделеят…