Двама акробати минаха по въже над водопадите Виктория в Зимбабве

Двамата ентусиасти са прекарали 2 години в подготовка за изпълнение на предизвикателството

09.11.2014 | 12:30 Редактор: Мариета Иванова
Двама акробати минаха по въже над водопадите Виктория в Зимбабве

Още по темата

Само няколко дни след като американският акробат Ник Валенда премина по въже разстоянието между два небостъргача в Чикаго, двама негови последователи изпълниха подобен номер.

Дестинацията обаче беше коренно различна – известните водопади Виктория в Зимбабве. За разлика от Валенда, преминаването беше извършено с обезопасително въже, но пък хореографията на "разходката"  им беше впечатляваща.

Двамата ентусиасти са прекарали 2 години в подготовка за изпълнение на предизвикателството, наречено „Въже над водопадите Виктория”.

Акробатите са студенти. Единият се казва Лукас Ирмлер. Той е германец на 26 години и учи икономика. Колегата му пък е журналист и писател. Името му е Рейнхард Клайндъл и е от Австрия.

Двамата вървяха по въже дълго 100 метра над красивия водопад, който е част от Световното природно наследство на ЮНЕСКО. Той носи официалното име „Димът, който гърми“ и е разположен на река Замбези.

Няколко месеца двамата акробати са чакали за разрешение от властите в Зимбабве, за да изпълнят номера си. След като то е станало факт, всичко станало въпрос на нерви, баланс и техника.