fallback

Как да си купите германски замък за 350 хиляди евро

Имението от 18-ти век разположено на площ от 5600 квадратни метра се намира на 2 часа южно от Берлин

06.11.2014 | 16:23 Автор: Георги Стоянов

Прекосете този мост и може да се озовете във вашата собствена приказка. Това е германски замък от 18 век, който може да е ваш само за 350 хиляди евро.

Да се качите по стената на замък е доста по-лесно, когато никой не излива горещо масло върху вас.

Но ако станете собственици, тогава ще се натъкнете на реалните проблеми. Вътре може да откриете повече от ужасите от приказките на Братя Грим, отколкото фантазиите на Дисни.

Руините може да изглеждат средновековни, но проблемите са съвсем модерни.

Предизвикателството за продажбата на тази крепост с площ от 5600 квадратни метра, разположена на 2 часа път с кола на юг от Берлин, се пада на местната община.

Кметът е пътувал чак до Дубай, за да търси купувачи. В ниската цена обаче има уловка.

"Инвестициите в този замък зависят от разходите за обновяването му. Между 3 и 6 милиона според мен са реалистични като очаквания", казва Карстен Граф, кмет на Мютцен, в покрайнините на който е разположен замъкът.

По време на комунистическия режим в старата Източна Германия замъци и имения са оставяни да гният.

Техните силуети могат да бъдат забелязани на много места в провинцията и сега се предлагат за продан от закъсалите за средства общини.

"За еднофамилна къща е малко голям, докато за 5-звезден луксозен хотел е малко малък. Но нещо по средата според мен е точно като за този замък", допълва Граф.

Това е гостната – чудесно място за банкет или пиршество на ловна дружинка. Ако разгневена тълпа пресече пълния с вода ров може да се обърнете към тях от този балкон и евентуално да намерите някакъв начин да ги умилостивите.

Ако пък ви хване дворцова треска, може да пресечете водния ров по възстановения средновековен мост и да се отправите към града за някоя и друга бира.

 

fallback
fallback