fallback

Как се предпазват медиците, които лекуват ебола

Bloomberg с репортаж от изолираната стая, където лекарите, третиращи ебола, обличат специални костюми

04.11.2014 | 10:26 Автор: Виктория Крумова

Професор Кристофър Рап: Намираме се в зоната за изолация, тази част тук. Сега сме в стаята за достъп с по-ниско въздушно налягане, отколкото навън. Тук медиците си обличат специални костюми. Влизат по двама, за да могат да си помагат с обличането. Никога не се влиза сам. Започнахме обучението през лятото, защото усещахме, че рискът се повишава.

Още по темата

В медицинска среда, биологичните течности са с висока степен на риск. За широката публика, за тези, които пътуват, рисковете са ограничени.

По време на инкубационния период, в продължение на 21 дни след лечението, всеки ден проверяваме здравословното състояние на медицинския екип, в случай че има симптоми.

Влизате в стаята на пациента и излизате през различна врата, никога не се връщате.

Заразяването на медицински сестри в Европа често се дължи на висока степен на прием на пациенти, затова болниците са под напрежение. Прилича на оркестър, свирим определена мелодия, аз съм диригентът и координирам групата. В оркестъра няма излишни движения. Не бива да са прекалено малко или прекалено много. Затова е необходимо обучение. Няма място за импровизации, когато приемаме много заразен пациент.

 

fallback
fallback