fallback

Продадоха домейна еbola.com за 200 хил. долара

На сайта има препратка към секция за даряване на средства към организацията Лекари без граници

26.10.2014 | 10:54 Автор: Ирина Георгиева

Собствениците на уебсайта ebola.com изглеждат единсвтените печеливши от разрастването на епидемията. Те продадоха домейна за 200 хил. долара. Сделката демонстрира защо все повече хора по света избират тези рискови инвестиции в имена на домейни. Очевидно добрите печалби зависят от това колко често инвеститорите гледат новини.

Сайтът еbola.com съдържа статии, които отговарят на често задавани въпроси свързани с вируса, дават съвети за превенция и отразяват актуални новини около епидемията. Посещенията непрекъснато се увелчиават, като наскоро преминаха кота 5000 на ден. Купувачът на домейна еbola.com е руска компания, която носи името Фонд за растеж Weed, известна доскоро и с названието Ovation Research. Цената, която тя е платила се равнява на 50 хил. долара плюс малко над 19 хил. акции на стойност над 150 хил. долара, на компанията Cannabis Sativa, промотираща медицинското приложение на марихуаната. 

Продавачът е базираната в Невада Blue String Ventures, която описва себе си като инвестиционна компания в интернет недвижими имоти.

"Ако търсите уникално и интересно име на своята компания, ние можем да ви помогнем."- се казва в нейния уебсайт.

В момента тя е собственик и на домейните  Fukushima.com, BirdFlu.com, и Africanmango.com. На всички критици, които обвиняват вече бившите собственици на домейна еbola.com, че цинично печелят пари на гърба на заболелите, те отговарят с намеренията си да помогнат срещу болестта.

На сайта има препратка към секция за даряване на средства към организацията Лекари без граници.

 

fallback
fallback