Компанията, която превзема брокерския бизнес

Блумбърг разговаря с основателя на Betterment - компанията, която има амбицията да превземе Wall Street в стил "Силициева долина"

22.10.2014 | 14:12 Редактор: Виктория Крумова
Компанията, която превзема брокерския бизнес

Шелби Холидей, Bloomberg: Заредена кухня, стари настолни игри.

Джон Стайн, основател и гл. изп. директор Betterment: Имаме всякакви финансови игри като „Управленски решения“, „Финанси на Уолстрийт“.

Шелби Холидей, Bloomberg: И уютни места за срещи.

Джон Стайн, основател и гл. изп. директор Betterment: Казват, че прилича повече на стая за четене за втори клас, отколкото на зала, но за мен няма проблем.

Шелби Холидей, Bloomberg: В нюйоркския офис на Бетърмънт културата на Силициевата долина се среща с финансите на Уолстрийт.

Джон Стайн, основател и гл. изп. директор Betterment: Около половината хора в компанията имат опит в технологиите. Цялата тази част е заета от инженери.

Шелби Холидей, Bloomberg: Този стратъп се опитва да пренапише правилата на инвестирането с лесна за използване технология и ниски такси. В сравнение с такса от един процент, която искат някои традиционни финансови мениджъри, клиентите на Бетърмънт плащат само 0.15% за портфолио за борсово търгувани фондове.

Мъж Джон Стайн, основател и гл. изп. директор Betterment

Използваме изключително умна технология, за да автоматизираме част от живота ви, за която преди сте губели много време.

Шелби Холидей, Bloomberg: Основателят и главен изпълнителен директор Джон Стайн напуска работата си в сферата на финансовите услуги и открива Бетърмънт през 2010.

Джон Стайн, основател и гл. изп. директор Betterment: Създадох този продукт за себе си и колегите ми, които бяха ограбвани от бизнеса на финансовите услуги.

Шелби Холидей, Bloomberg: Базирана на инвестиционните цели на клиентите си, Бетърмънт използва софтуер и алгоритми, за да управлява парите им.

Още по темата

Джон Стайн, основател и гл. изп. директор Betterment: Правим неща като баланс, управление на данъци, управление на дивиденти – по-добре, отколкото ако го правите сами. Резултатът е, че получавате по-голяма възвращаемост на парите си, за по-малко време и с повече спокойствие.

Шелби Холидей, Bloomberg: Не е лесно да се разруши брокерския бизнес, но Бетърмънт се разширява бързо. Компанията управлява близо милиард долара в авоари и очаква да нараства 4 пъти на година.

Джон Стайн, основател и гл. изп. директор Betterment: Никой друг не е преустройвал финансовите услуги изцяло, а това предлага по-добро обслужване за клиентите. Имаме наши собствени извлечения, наши собствени данъчни интеграции, които идват от нас. Парите ви се движат по-бързо, защото ние управляваме процеса.

Шелби Холидей, Bloomberg: Бетърмънт се разраства и на големина - разширява нюйоркския си офис, за да добави още хора към 70-те си служители.

Джон Стайн, основател и гл. изп. директор Betterment: Мисля, че това е чудесно място за привличане на технологични таланти. Това е град, в който хората искат да живеят, и затова е лесно да се привлекат тези прекрасни инженери, а очевидно и за тях компанията е вълнуваща.