Съпругата на Джордж Клуни на посещение в Атина

Амал Клуни ще помага на южната ни съседка да си върне скулптури от Партенона, изложени в Лондон

14.10.2014 | 16:50 Редактор: Ирина Георгиева
Съпругата на Джордж Клуни на посещение в Атина

Съпругата на американския актьор Джордж Клуни – Амал Аламудин пристигна на работна визита в Атина. Тя ще помага на южната ни съседка да си върне скулптури от Партенона, изложени в Лондон. Историческите ценности са изнесени от Гърция в началото на 19 век от британски дипломат.

На летището в гръцката столица Амал Клуни бе посрещната като звезда от десетки журналисти и любопитни атиняни. Фенове на звездната съпруга я очакваха и пред луксозния хотел "Великобритания" на площад "Синтагма" в центъра на гръцката столица.

"За мен е чест да бъда поканена от правителството, за да присъствам на серия от срещи тази седмица. С голямо нетърпение очаквам всичко това и ви благодаря за топлото посрещане." - заяви Амал Клуни.

36-годишната юристка бе придружена от своя началник Джефри Робъртсън от лондонската кантора Doughty Street Chambers и от археолога Дейвид Хил. Хил води от 2011 г. борба за връщане на Гърция на фризове от Партенона, които са изнесени от страната през 1802 г. от британски дипломат в Отоманската империя. В момента те са част от постоянна експозиция на Британския музей.