Том Гибсън, Bloomberg: Това вероятно е най-старата алкохолна напитка в света и едва ли някога сте я опитвали. Ферментирал мед, известен като медовина, в Америка се радва на ренесанс. Новият лондонски производител на медовина Gosnells се надява да се възползва от това.
Том Госнел, Gosnells: Вече увеличихме производството си и сега правим между 3000 и 3500 бутилки на месец. Има годишен ръст от 200% на продажбите в САЩ, което е доста вълнуващо. Определено и тук има място за медовина.
Том Гибсън, Bloomberg: Популярността на домашното пивоварство и занаятчийската бира помага да се поддържа силен интерес. Въпреки това цената на меда и намаляващите популации на пчели могат да се превърнат в проблем за търговския успех.
Том Госнел, Gosnells: Медът е доста скъп. Определено е по-скъп от хмел за бира или ябълки за сайдер. Тази година е изключително добра за пчелите. Така че в Лондон има чудесна реколта и това е добра новина.
Том Гибсън, Bloomberg: Том я вари по подобен на сайдера начин, просто прибавя мед, мая и вода и чака. Рекламата се разпространява до няколко луксозни магазина във Великобритания като Swan, който се намира на Темза в Лондон, близо до Шекспировия театър Globe, където вероятно й се е наслаждавал и самият бард.
Мъс Акинджоби, The Swan: Не знаехме какво е медовина. Решихме да разберем и я предложихме в заведението. Персоналът я хареса, казаха, че е чудесна и никой не я предлага. Решихме да я опитаме.
Том Гибсън, Bloomberg: Медовината на Том е достатъчно разнообразна, за да се използва като съставка на вкусни десерти.
Макдонъл Малъри, The Swan: Това е десерт, така че искаме да е сладък. Медовината е сладка сама по себе си. Прибавям малко захар, малко желатин, плодове и сладолед. Придава им друго измерение, друг вкус.
Том Гибсън, Bloomberg: Засега изглежда има достатъчно причини да се радваме на медовината поне още няколко века.