„И това е България“ - един филм на режисьора Стилиян Иванов

Премиерата в българските киносалони е на 15-ти октомври

12.10.2014 | 16:38 Редактор: Георги Стоянов
„И това е България“ - един филм на режисьора Стилиян Иванов

Нов филм преплита научното и мистичното, за да илюстрира по зрелищен и приказен начин какво съкровище е българската земя. Режисьорът Стилиян Иванов иска да покаже, че историята би могла да бъде различна през погледа на всеки един от нас чрез филма „И това е България“, чиято премиера в киносалоните е на 15-ти октомври.

„И това е България“ е филм за различната България, една позитивна нагласа за страната ни през очите на режисьора Стилиян Иванов. И на трима разказвачи.

 „Ние се позоваваме на исторически източници, на научни факти, но го правим чрез възстановки, анимации и други методи, чрез които да изглежда атрактивно и забавно за по-голяма част от хората. Тук слагаме точка на представата за България като за примитивна държава и земя …”, казва режисьора Стилиян Иванов.

Сюжетната линия разкрива, коригира и облича в атрактивни одежди фактите, за да привлече и онези, които не са навлезли дълбоко в дебрите на историята. Тя е смесица между приказното и реалното.

„Разказваме за Орфей по изключително интересен начин, посещаваме различни места свързани с него. Другият главен герой на филма е Спартак”, казва Стилиян Иванов.

Режисьорът споделя, че филмът е продължение на негови предишни продукции и е наложително създаването на още една част. Защото при заснемането на сцените е открил още десетки любопитни места и факти, които ще осветлят различни страни на българската история.