fallback

Manchester United плаща за Фалкао над 20 милиона паунда

Блейк Устър, главен изпълнителен директор на 21st Club, за трансфера на Фалкао

03.09.2014 | 09:01 Автор: Виктория Крумова

Марк Бартън, Блумбърг: "Нека поговорим за г-н Фалкао. Вероятно това е най-големият шок за този трансферен прозорец. В този случай Манчестър Юнайтед привлече Фалкао в последния момент. Изненадваща ли е структурата на сделката, която е може би най-големият шок? Сделката по наема е за 5-6 милиона, но заплатата може да покачи сумата до около 20 милиона?

Блейк Устър, главен изпълнителен директор на 21st Club Limited: Определено. Според мен Монако се опитват да изградят финансов феърплей, подписвайки договора по този начин. Фалкао беше контузен за световното първенство. Сега стартира доста добре сезона и отбеляза два или три гола за Монако от началото на сезона. Но винаги има и риск. Това са много пари, похарчени за футболист, който на практика е под наем. Освен това той е към края на кариерата си, най-добрите му представяния вече са отминали. Реално има доста въпросителни по тази тема. И не само за Фалкао. Знаем, че той има добър рекорд, играейки за Монако и Колумбия, но както знаете, футболът е много динамична игра. Понякога се прави грешка чрез съсредоточаване върху индивидуален играч, вместо да се погледне цялостната динамика на отбора. Големият въпрос за играчи като Фалкао е как те ще се напаснат с играчи като Руни, Ван Перси…

Марк Бартън, Блумбърг: И ди Мария и други от техния ранг.

Анна Едуардс, Блумбърг: Има ли смисъл да се харчат толкова много пари за играчи? Статистиката казва ли ни, че когато клубовете харчат повече, се справят по-добре?

Блейк Устър, главен изпълнителен директор на 21st Club Limited: Доста зависи. Няма провеждани задълбочени изследвания по въпроса дали като харчиш повече пари за играчи, ще имаш по-челно място в крайното класиране. Реалността е доста объркана.

 

fallback
fallback